Aktiviteter

Turridning

Vi har hästar för både vana och ovana ryttare, därför kan nästan alla följa med. Vi rider gärna i mindre grupper.

Vi försöker passa ihop ryttare med liknande erfarenheter och om detta inte är möjligt brukar vi vara två ledare så att vi kan dela upp gruppen. Sällan är vi fler än 6-8 ryttare i gruppen, men vi kan rida i något större grupper om så skulle önskas.

Ridhjälm kan du låna av oss om du inte har egen. För övrigt rekommenderas bekväma kläder efter väderlek och skor eller stövlar med klack för din säkerhet. Regnkläder finns att låna.

Den vanligaste turen är 2 timmar lång + fikapaus. Om det är ovana ryttare med i gruppen inleds turen med instruktioner på ridbanan så att alla känner sig säkra i sadeln. Barn 9-12 år måste ha ett par års ridvana för att kunna rida självständigt i naturen, hästarna är snälla men kan vara lite envisa.
För mer info se Boka / Betala

Uppfödning och försäljning av islandshästar

Vi bedriver uppfödning och försäljning i liten skala.  Våra avelston är av hög kvalitet, flera bedömda i 1:a klass.  De betäcks med noga utvalda 1:a klasshingstar med högt förväntat avelsvärde.  Ibland säljer vi avkommorna som unghästar, ibland som färdiga inridna hästar. Hästarna rids in på gården av Fia som är C-tränare. Hög vikt läggs vid att hästarna ska vara ärligt villiga och visa god frammåtbjudning, att lynnet ska vara mycket bra och att de ska ha lätt för sina gångarter. Att de dessutom blir stora och vackra ser vi inte som någon nackdel. Vi har haft glädjen att se flera av våra avkommor tävla i SM-sammanhang under åren.

Inlägg från Facebook

Wine and Horses

Okej, alla våra ryttare! Jag förväntar mig att det ser ut så här nästa uteritt! /Ridläraren

20 likes, 2 kommentarer2 månader sedan

Foton från tidslinjen

Tack Britt-Marie för fina bilder!

27 likes, 1 kommentarer6 månader sedan

Foton från Ojans Islandshästars inlägg

Idag blev Gustur och Draumur av med den envisa vinterpälsen som inte riktigt ville släppa taget. Det är vanligt att gamla hästar fäller..

52 likes, 2 kommentarer6 månader sedan

Foton från tidslinjen

För drygt 20 år sedan var Gjöf en liten plutt på norra Island! Den skeptiska vinklingen av högerörat hade hon redan då.

39 likes, 4 kommentarer9 månader sedan

Foton från Ojans Islandshästars inlägg

Några bilder från idag. Trevlig helg =)

50 likes, 0 kommentarer9 månader sedan